Uitnodiging

oktober 2023

Uitnodiging

oktober 2023

De verborgen macht van de secretaresse

Woensdagmiddag 15 november 2023

Pro Assistance bestaat 20 jaar, en dat is reden voor een feestje. We zijn trots op alles wat we in de afgelopen twee decennia hebben bereikt. En zoals het hoort, wie jarig is trakteert!

Wij nodigen je van harte uit voor een prikkelende middag in het oudste museum van Nederland, het Teylers Museum in Haarlem. Deze plek heeft een rijke geschiedenis, waar Lorentz en Einstein ons voorgingen.

Spreker is dr. Marilieke Engbers. Een bevlogen auteur, bestuursadviseur en docent die je meeneemt met haar enthousiasme en geestdrift. Onder haar inspirerende leiding is er de gelegenheid om met vakgenoten van gedachten te wisselen.

Een feestje met een inhoudelijk component? Het kan! Zo nemen we elkaar én het ondersteunende vak serieus.

“Als je naar het ongezegde in de bestuurskamer op zoek gaat, ontdek je veel over macht, conflict en spanning. De rol van de personal assistant, executive assistant, secretaresse komt dan in een bijzonder daglicht te staan vanwege de informele macht of invloed die zij hebben. Ik kijk er dan ook naar uit om jullie op de 15de te ontmoeten en samen te reflecteren op het ongezegde in de bestuurskamer.”

Marilieke Engbers

De bijeenkomst

Deze middag gaat over de invloed van het ongezegde in de boardroom en de informele invloed die jij hebt vanuit jouw ondersteunende functie. We gaan het hebben over macht, denkfouten, roddels en blinde vlekken. Oftewel, wat mensen denken en voelen maar niet altijd zeggen tijdens (of buiten) vergaderingen, binnen bestuurskamers en in de wandelgangen.

Tijdens deze interactieve bijeenkomst geeft Marilieke ons aan de hand van voorbeelden inzicht in relaties, communicatie en gedragingen binnen en buiten de boardroom en hoe die uiteindelijk de besluitvorming kunnen beïnvloeden. Een boeiend onderwerp waarin jouw ondersteunende rol als uitgangspunt wordt genomen. Hoe beter je begrijpt hoe het er aan de top van een organisatie aan toe gaat, hoe beter je met de soms lastige vraagstukken om kunt gaan.

De spreker

Marilieke Engbers’ baanbrekende promotieonderzoek over de invloed van het ongezegde in de boardroom en haar boek Onder commissarissen (shortlist Managementboek van het Jaar 2021) hebben veel stof doen opwaaien. Ze is bestuursadviseur en assistent-professor aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Op basis van haar promotieonderzoek en haar consultancywerk heeft Marilieke een methode ontwikkeld die de besluitvorming en de spreekcultuur in de boardroom verbetert.

Begin 2024 verschijnt haar nieuwste boek Eenzaam aan de top dat ze samen met Pim Bouwman schrijft. Eenzaam aan de top is een pleidooi voor een nieuwe manier van denken waarin we het omgaan met macht normaliseren en kwetsbaarheid aan de top belonen, terwijl we blinde vlekken als uitgangspunt nemen. In dit boek is een prominente rol voor de executive assistant opgenomen; hoe haar denken en handelen van invloed  kunnen zijn.

Praktische informatie:

woensdag, 15 november 2023

13.30 uur  Ontvangst met thee/koffie en zoetigheid op de Rotonde/Voorzaal
14.00 uurStart interactieve lezing Marilieke Engbers in de 19de-eeuwse Gehoorzaal
16.00 uur Afsluiting met drankje en hapje
17.00 uur    Einde bijeenkomst en sluiting museum
Locatie

Teylers Museum
Spaarne 16
2011 CH  Haarlem
023 5160960

Teylers Museum is goed te bereiken met de auto of lopend (per bus is het museum lastig te bereiken).

Vanaf het Centraal Station in Haarlem loop je er in ongeveer 10 minuten naar toe. Parkeren kan in de naastgelegen parkeergarage De Appelaar Parkeergarage de Appelaar Haarlem (parkeren-haarlem.nl).

Aanmelden:

Wanneer je bij deze bijeenkomst aanwezig wilt zijn, laat dat vóór 8 november a.s. aan Sanne Richters weten via [email protected] of 020 3016780. Vermeld daarbij graag je naam, voor welke organisatie je momenteel werkt en je mobiele telefoonnummer. De capaciteit van de zaal is beperkt en deelname geschiedt op basis van moment van aanmelden.

Solliciteren

“*” verplicht veld